Giftiga kemikalier i barnkläder

9mar - by admin - 0 - In

När det kommer till ens barn vill man ta hand om dem på bästa sätt, då är det viktigt att man gör många aktiva val. Att hålla koll på kemikalier i barnkläderna blir så otroligt viktigt när artikel efter artikel dyker upp om alla de farliga kemikalier som finns i både skor och kläder.

2277996-kvallspromenadDet finns mycket man kan göra för sitt barn – och för sin ekonomi. Att från att handla saker sekond hand, men även på nätet på sajter som http://www.gratislandet.se/ där man kan ta del av olika kampanjer och rabatter, något man ser blir allt mer vanligt. i rör oss mer och mer mot det digitala och förlitar oss mer på bra sajter och bilder, vilket gör att det även ställs mer krav på konsumenten att ta reda på material samt även kemikalier. För när plagg sak bli mer vatten-resistenta och mer tåliga för yttre påfrestningar blir det att många väljer att behandla plaggen. Kemikalier går det inte att undvika, då det finns bland oss, men när det kommer till barn så är de extra känsliga, vilket betyder att man i så hög grad ska undvika och skydda barnen så mycket som möjligt.

Mängder av farliga kemikalier

I en artikel från NyTeknik går det att läsa att när Greenpeace gjorde undersökningar bland både skor och klädesplagg fann de farliga kemikalier i 76 av 82 testade produkter. Detta är produkter både från de bästa varumärkena från marknaden. Av den anledningen blir det svårare för föräldrar att veta hur de ska välja och med det ställer högre krav att man går till botten med vad produkterna innehåller. Nu vädjar Greenpeace till Kina att de ska sluta med farliga miljögifter, men avd som även är viktigt är att konsumenterna känner att det räcker nu och väljer att inte handla dessa produkter. Utbud och efterfrågan. Om ingen längre vill handla produkter som är farliga så kommer de sedan inte att finnas.