Klädinspiration i Stockholm till den gravida

25maj - by admin - 0 - In

Graviditeten klär dig – så hur klär du den? Det kanske inte känns lätt att hitta passande kläder till den höggravida kroppen alltid, och ibland känns det som att det är dagsformen som får avgöra om det blir mjukisbyxor eller en för tight t-shirt. Många känner sig otympliga och flåsande, långt från sådär ”lysande och vackra”. På affärerna finns det bara en begränsad del som ägnar sig åt gravidkläder, men i Stockholm finns det en del butiker som specialiserar sig på gravidmode.

Att vara gravid får nog många att ta beslutet att ta en shoppingweekend till Stockholm. Där finns det nämligen en hel massa butiker som bara ägnar sig åt gravidmodet. Att beställa hem från internet kan verka lite riskabelt, du vill helst prova plagget eller accessoaren på plats.

Tips på butiker i Stockholm

De mest populära ställena att shoppa gravidkläder på är NK, Mall of Scandinavia och Gallerian. H&M på Sergelgatan är populärt eftersom butiken är mycket stor. Många tycker att COS har bra kläder som funkar för gravidkroppen också, även om det inte nödvändigtvis är gravidkläder. Det finns också mer nischade butiker, till exempel Proud på Karlavägen. Mom in Style och Boob Design är andra bra tips du kan spana in.

Vad är det egentligen som gäller i gravidmode 2018? Här kommer lite tips!

  1. Prova. Det viktigaste av allt är att du provar det du ska köpa. Det gör att du kommer kunna köpa kvalitetskläder och lägga några extra hundralappar – men du kommer också vara medveten om att det blir rätt. Stockholm har helt enkelt större utbud, och du slipper välja något som du kanske inte var nöjd med till 100%.
  2. Kimono! Ett perfekt plagg att lägga lite extra pengar på. De kommer knappast gå ur modet inom den närmsta framtiden och de är perfekta att skapa en struktur kring magen och kroppen. Du kan både välja att knyta den lätt ovanför magen men också låta den vila öppet.Tack vare att de sitter löst blir det också mycket bekvämt för den som vill känna sig avslappnad.
  3. Accessoarer! Lägg extra omsorg på dina accessoarer. Då kan du gärna ha på dig de där svarta, bomullslena basplaggen som inte kostar så mycket – utan att se ut som att du helt har slutat bry dig om hur du ser ut. Se ut en snygg väska och ett par riktigt coola solglasögon.
  4. Smink! Inget får en att känna sig lite friare och mer utmanande om du väljer en ny läppstiftfärg. Kanske är det så att dina nya former ger ett annat utbud på toner. Prova hur det känns att köpa någon lite annorlunda färg som du inte är van vid, men kanske kan tänka dig för att göra din stil lite roligare.
  5. Löst och tight. Den stora frågan många gravida ställer sig. Ska jag låta magen puta ut i en tight men stretchig klänning eller är det mer smakfullt att ha lite större klänningar? Välj helt enkelt vilket du tycker är mest bekvämt! Båda är ju faktiskt fina. Många upplever att det är skönt när det sitter åt lite lätt av ett mjukt stretchat tyg. Andra tycker det skaver. Vi är helt enkelt olika och det viktigaste är att du själv känner dig bekväm.