Klädshopping i Stockholm

8feb - by admin - 0 - In

Att bo på en mindre ort har många fördelar för barnfamiljen med tätare gemenskap och samhörighet än vad man har i större städer, men vad som dock kan vara lite knepigare är utbudet av butiker och då framförallt butiker med fokus på just barnkläder – så varför inte ta barnen under armen och åka till Stockholm på en riktig shopping weekend?

stockholm hötorget pubFör småbarnsföräldern i jakt på barnkläder kanske inte en småstad i Sverige har det bästa utbudet av butiker att erbjuda, men det finns däremot i vår huvudstad Stockholm. Därför är en shoppingweekend här ett bra och trevligt alternativ för den familj som både är sugen på en minisemester och ett miljöombyte, samtidigt som man kan passa på att utöka barnens garderober en aning. Åker du hit om sommaren finns till exempel en hel del loppisar att besöka såsom den i Bagarmossen som Dagens Nyheter rapporterade om i somras. Och resan kan gå i sann budgetanda i helhet om man så vill, på till exempel Stockholmshotell.com kan man hitta hotell för alla typer av hushåll och ekonomier, plus att det dessutom finns bra information om olika sevärdheter att passa på att besöka. Varför inte pausa i shoppingen en dag och besöka Junibacken, skansen eller något av de många muséer Stockholm har att erbjuda?

Tips för barnfamiljens bästa weekend i Stockholm

Som förälder vill man att varje resa med barnen ska bli den bästa och väl i Stockholm är därför ett besök på Junibacken med barnen något att rekommendera. Vad som finns där är nämligen en finfin utställning med Mumin, en utställning från i fjol då han fyllde 70 år vilket firades, skriver Svenska Dagbladet, med både utställning och teater på Junibacken under våren 2015. Sen finns här alla Astrid Lindgrens favoriter, vilket också är barnens favoriter. Något annat man också kan roa sig med när man tröttnat på shopping är att ta sig ut i Stockholms skärgård, något som till exempel Expressen tipsar om – se både Birka och härliga badställen för att nämna något!