Läskig högtid med maskeradkläder nära

17okt - by admin - 0 - In

 Halloween är förmodligen den roligaste högtiden för många, inte minst de som älskar att klä ut sig och skrämmas. Med allt från färgade linser, ansiktsfärg, teatersmink och maskeradkläder kan du eller dina barn bli riktigt spöklika under årets stora spökhögtid. På Liseberg storsatsar man inför skräckens högtid med gastar, haltande zombies och förrymda spökbarn.  

 

Att köpa inför Allhelgona och de tillhörande skräckkalasen som många barn går på är bland annat:

 

  • Tatueringar av sår som kan fästas med en våt trasa
  • Kläder så att barnet kan klä ut sig till häxa eller nåt annat ruskigt
  • Ansiktsmask i snygg spets som får tankarna att vandra till en maskerad i Venedig
  • Alvöron att sätta på öronen för de som älskar Sagan om ringen
  • Peruker i olika roliga färger att använda på skola och dagis samt på kalas
  • Hårband och diadem med kattöron eller hundöron som passar alla

 

Kolla in här för mer inspiration och tips när det kommer till utklädnader: https://fyndiq.se/underhallning/maskeradklader/.

 

Liseberg storsatsar på Halloween även detta år

 

Allt är frid och fröjd när barn får leka och klä ut sig på sina egna villkor. För de extra modiga är tipset att besöka Liseberg under årets oturligaste dag. I Göteborgs-Posten går det att läsa om hur den stora och välkända nöjesparken under Halloween kläs om, nu är det i stället ett stort skräckparadis dit trogna besökare vallfärdar, både barn och vuxna. Alla som jobbar på nöjesparken är utklädda till allt från gastar och zombies. Helt klart ett äventyr värt att uppleva för den som älskar att bli lite skakad och skrämd. Enligt besökare som varit på plats redan är det bättre i år än förra året och tydligen satsas det mer och mer på detta för varje år som går, kanske i takt med att Halloween får ett allt starkare fäste i Sverige och i de lättskrämda svenskarna.

 

Det hela startar under otursdagen med stort D, nämligen på fredag den 13e oktober. Det går att välja själv vad man vill uppleva, de mindre barnen kan gå på en förhäxad stig upp till Lisebergs trädgårdar, de äldre barnen kanske tycker det är roligare att besöka någon av de tre spökområdena, där går det att välja på mellan blod, fakirer och skräck. För en och annan spökande gammal sjöman räcker det med att vandra omkring i parken.

Mer om detta i Sveriges Radio.

 

Det ska kännas som du är med i en film

 

I Expressen kan man läsa vidare om hur man efter klockan 17 måste vara över elva år för att gå in där och att antalet aktörer och statister som befinner sig i parken har fördubblats sedan förra året. Dessutom finns det två nya skräckområden i år. Det ska vidare kännas som om en är med i en film när en är på plats på Liseberg, något som säkert många uppskattar väldigt mycket. Nytt för i år är bland annat området Mardrömmen:

 

Det nya området ”Mardrömmen” byggs upp framför stora scenen där det skapats en bygg- och lagerliknande plats med gamla containrar och bilar som ryker, och som belamrats med zombier och häxor – Expressen ’