Hemstädning kan få barnfamiljen att hålla ihop

16jul - by admin - 0 - In

Att moderna barnfamiljer har svårt att få livspusslet att gå ihop kan knappast vara nyheter för någon. Heltidsjobb, skola, fritidsaktiviteter, hem och hushåll alltid vara i princip en omöjlighet att få in i schemat så att alla blir nöjda. Du som känner att stressen börjar bli för mycket att bära gör klokt i att se över familjens prioriteringar.

Något du kan ha i bakhuvudet redan när du börjar göra listor på vad er familj har på veckoschemat är att Service Lösningar är en städfirma i Stockholm som gärna står till tjänst med att avlasta er på det sätt de kan – med hemstädning.

Statistiken för skilsmässor i Sverige talar sitt tydliga språk genom Statistiska Centralbyråns siffror. Det är svårt att hålla ihop ett förhållande i dag. Precis som SvD rapporterar skiljer sig dessutom ännu fler just under den pågående coronapandemins hemarbete.

Städning föder gamla mönster

Att Sveriges Radio till och med uttalat kopplar städning som en vanlig orsak till att par skiljer sig borde göra att det ringer varningsklockor hos många barnfamiljer som bråkar om städningen. Och bråkas görs det. Skötsel av städning och hem är något som många människor värderar olika, och ett område där par lätt hamnar i gamla mönster som egentligen hör hemma i föräldragenerationen.

– Man ska inte vänta och tro att problemen löser sig med tiden, för det gör de inte, rapporterar SR att familjeterapeuten Sverker Wadstein sagt till tidningen Aftonbladet.

Den som vill få hjälp på traven att få relationen och kärnfamiljen att överleva småbarnsåren gör alltså klokt i att tänka över hur ni löser städningen hemma. För den som har ekonomisk möjlighet att hyra in en tjänst som hemstädning kan det innebära skillnaden mellan ihop eller isär.