Så får du inte klä ut dig

26nov - by admin - 0 - In

Dags för maskerad eller Halloween för barnen? Då finns det en hel del saker att tänka på om du vill vara PK (politiskt korrekt) för det finns nämligen en hel del saker som man inte ska klä ut sig till – av den enkla anledningen att det är respektlöst mot vissa kulturer.

Maskeradkläder är till för att vara roliga, och definitivt inte kränkande mot någon eller mot en viss grupp. Så om det vankas maskeradkalas eller kanske till och med Halloweenfest så finns det en del utklädnader som man bör undvika att välja – för att inte stöta sig med någon, för det vill du såklart inte!

Det är rasistiskt och att ställa sig över andra människor genom att skämta på deras bekostnad är bara konstigt. – se fler argument här.

Detta ska du inte klä ut dig till

Vad är det du ska undvika att klä ut dig till då? Med grund i ovanstående argument så bör du undvika att klä ut dig till:

  • – Ursprungsbefolkningar – det är inte ens läskigt eller roligt att klä sig i en ursprungsbefolknings högtidsdräkter, det är bara rasistiskt och tråkigt så undvik att klä ut dig till Same, amerikanska ursprungsbefolkningen eller Eskimå om du hade tänkt det.
  • – Blackface – inte ok, så är det bara.
  • – Geisha/rishatt – kränkande mot asiatiska kulturen överlag.
  • – Mexikan/sombrero – en grav generalisering och otroligt trist sätt att förlöjliga ett helt land och ett folk på.