Saker som gör hemmet barnsäkert

22apr - by admin - 0 - In

Små barn är klåfingriga och älskar att känna och smaka på allt som finns i deras närhet. Det är det många saker i hemmet som kan utgöra en fara för små barn. Med smarta prylar som kantskydd, petskydd och trappgrindar är det dock enkelt att skapa ett mer barnsäkert hem.

Nästan hälften av alla barnolyckor inträffar i hemmet. Vassa bordskanter, eluttag och trappor är bara några av många faror som lurar i hemmet. Som förälder kan du dock minimera riskerna genom att inreda hemmet med barnsäkra prylar. Här kan du läsa mer om vilka saker som gör hemmet säkrare för små barn.

Kantskydd & Klämskydd

Hemmet är fullt av vassa kanter, luckor och dörrar där barnet kan göra sig illa. Med mjuka hörn- och kantskydd gör barnet sig inte illa om hen ramlar mot bordskanten. Hos homesafety.se hittar du massor med barnsäkra prylar som förvandlar hemmet till en säkrare plats. Här kan du bland annat köpa högkvalitativa hörnskydd och kantskydd i olika färger och material. Du hittar även dörrhållare och klämskydd som minskar risken för att barnet ska klämma sig i luckor och dörrar. När det gäller balkongdörrar ska de utrustas med särskilda säkerhetsanordningar i enlighet med Boverkets regler.

Petskydd

Elektricitet är livsfarligt både för stora och små, men särskilt för de allra minsta som kan råka stoppa in sina små fingrar i eluttag. För att göra hemmet mer barnsäkert bör du se till att alla eluttag är petskyddade med ett särskilt utformat petskydd eller kontaktskydd. Se även till att lösa sladdar är utom räckhåll för de små. Hos homesafety.se hittar du ett stort utbud av kontaktskydd och sladdhållare.

Trappgrind

Child,Playing,Behind,Safety,Gates,In,Front,Of,Stairs,AtFallolyckor är en av de vanligaste olyckorna i hemmet, särskilt bland små barn. Trappor, balkongen och räcken utgör en fara för de små. Därför är det viktigt att sätta upp trappgrundar för att hindra barnet att trilla nedför trappan. Kom ihåg att det krävs en trappgrund både högst upp och längst ned så att barnet varken trillar ned eller riskerar att gå eller krypa uppför.