Så får du som förälder ihop ekonomin

16okt - by admin - 0 - In

För många ensamstående föräldrar är ekonomin ansträngd och det som skett i samhället den senaste tiden har inte gjort saken bättre. Med rätt knep och hjälpmedel kan du dock få pengarna att räcka. Om du mot förmodan inte kan betala en extra kostnad finns det bra alternativ.

Stigande priser och en rekordhög inflation kan för många ensamstående föräldrar vara en stor utmaning. För den förälder som redan hade en sämre ekonomi innan kan dagens situation innebära en stor stress. När då även en oväntad kostnad dyker upp kan hela ekonomin krascha. När den oförutsedda utgiften kommer kan du som ensamstående förälder alltid låna pengar. På https://smspengar.nu/lana-1000-kr/ kan du låna en tusenlapp när det krisar. En tusenlapp kan vara det som behövs för att kunna betala handlingen eller för att kunna tanka bilen.

Låna pengar vid ekonomisk kris

När underhållet från din före detta partner uteblir eller när räkningarna blir dyrare än väntat är ett lån bra lösning. När du lånar pengar ska du dock alltid tänka på att du ska betala tillbaka hela beloppet. Låna därför inte mer än vad du har råd med. När du lånar pengar betalar du ränta. Ju längre återbetalningsperiod du har desto mer ränta betalar du. Gör därför upp en plan för att inte få extra ekonomisk stress och ännu mer oro.

Planera måltiderna och spara pengar

Även om den ekonomiska situationen kan kännas svår finns det saker du kan göra. Genom att planera måltiderna i förväg kan du undvika onödiga inköp och hitta billigare mat. Gå alltid igenom reklambladen innan du åker iväg för att handla. Om du har pengar och förvaringsutrymme kan du alltid bunkra matvaror när de är på extrapris. Ett tips är att utveckla ett bra förvarningssystem hemma för att kunna förvara livsmedel.

Gör en månadsbudget

Att handla kläder på second hand och låta bilen stå mer är andra saker som kan bidra till minskade utgifter. Det viktiga är att du gör en månadsbudget för att ha koll på alla utgifter. Inkomsten du har ska täcka utgifterna. Det finns många smarta knep och enkla tips på hur du kan få ekonomin att gå ihop som ensamstående förälder.