Så får barnet en mysig sängplats

11jun - by admin - 0 - In
Sömnen är väldigt viktig för barn och deras hälsa. För att få barn att sova i sin egen säng brukar det vara en bra idé att göra sängen till en mysig plats. Genom att använda textilier kan sängen bli extra mysig och ombonad.

Workspace,With,Desk,And,Chair,In,Elegant,Teenager's,Room,WithAtt sova tillräckligt är viktigt för barns hälsa. För att barn ska sova gott är det viktigt att de trivs i sitt rum och i sin säng. Sängen bör vara mysig och inbjudande. För att få det är sängkläderna viktiga, köp sängkläder till barn här och fixa en mysig säng. Hitta motiv och färger på sängkläderna som barnet gillar. Om du har ett större barn kan hen få vara med och bestämma vad du ska köpa. Om barnet får vara med att bestämma hur sängen ska vara kan det bli lättare att få barnet att somna och sova hela natten i sin egen säng. Att ha ett fint överkast eller en pläd kan öka mysfaktorn och gör sängen extra fin. Du kan också addera några extra kuddar och gosedjur. En del barn uppskattar om sängen blir en koja. Det kan också locka barnet att sova i sin egen säng. Textilier kan faktiskt göra stor skillnad. Att ha en färgglad matta och gardiner kan också bidra till ett mysigt och härligt rum. Mattor med något motiv av till exempel en hopphage eller en bilbana brukar uppskattas av barn. Tänk på att mattor med lugg inte är lekvänliga. Textilier fungerar också bra som ljuddämpning. Att ha mörkläggningsgardiner kan vara en bra idé om barnet vaknar tidigt eller har svårt att sova på sommarhalvåret.

Tips för en mysig sängplats:

  • Fina och sköna sängkläder
  • Pläd eller överkast
  • Prydnadskuddar som gör sängen ombonad
  • Några gosedjur

Belysningen är viktig

Belysningen är viktig i barnrummet eftersom ljuset påverkar hur rummet upplevs. En allmänbelysning är ett måste med sedan är det bra med flera olika ljuskällor. Ett dämpat ljus kan vara bra att ha på kvällen och natten. Ljusslingor, en fönsterlampa eller en nattlampa kan skapa en lugn och mysig atmosfär. En nattlampa som kan vara på under natten kan vara en stor trygghet för barnet. Ett dämpat ljus på natten förstör inte nattsömnen.